WordPress plugin review: Polylang plugin

Home » Blog » WordPress plugins » WordPress plugin review: Polylang plugin

Wil je een meertalige WordPress website maken? Dan is de Polylang plugin een uitstekende keuze. Met deze gratis plugin zet je heel eenvoudig een meertalige WordPress op. Lees mijn review van deze plugin en kom te weten of deze plugin ook voor jouw website geschikt is.

Wat kun je met de Polylang plugin?

De Polylang plugin is er om een WordPress website meertalig te maken. Het meertalig maken van een WordPress website betekent dat alle standaard meldingen van WordPress vertaald worden. De eigen content wordt niet automatisch vertaald. Dit zul je zelf moeten doen of een plugin zoals Google Translate moeten gebruiken.

Het mooie van de plugin is dat je voor elke pagina een variant in een andere taal kunt maken. Bijvoorbeeld de pagina “Over ons” in het Nederlands wordt “About us” in het Engels. In het menu kunnen bezoekers meteen van naar de juiste pagina in een andere taal gaan. Mocht een bepaalde pagina alleen in een bepaalde taal bestaan, dan hoef je deze niet te vertalen. Zo kan elke taal zijn eigen pagina’s krijgen. De bezoeker wordt automatisch, op basis van zijn instellingen, naar de juiste taal gestuurd.

Polylang installeren

Het installeren van de Polylang plugin gaat zoals elke WordPress plugin. Simpel via het CMS of ander uploaden via FTP. Na installatie activeer je de plugin en Polylang is klaar voor gebruik. Meer informatie over het installeren van een WordPress plugin.

Polylang configureren

Het configureren van de plugin is eenvoudig.

Plaats een reactie