WordPress framework Genesis review

Home » Blog » WordPress themes » WordPress framework Genesis review

Eén van de bekendste en meest populaire WordPress frameworks is Genesis. Genesis is een stabiel framework dat speciaal voor en door developers is gebouwd. Met het framework heb je de beschikking over een goede basis waarmee je eenvoudig WordPress websites kunt bouwen. En daarbij zijn er al veel Genesis child themes op de markt. Inmiddels zijn er al zo’n 200.000 WordPress websites met dit framework online gezet.

Wat is het Genesis framework?

Een WordPress framework is een verzameling code welke gebruikt wordt ter ondersteuning van een WordPress theme. Je kunt het zien als een parent theme en naast het framework heb je ook een child theme nodig.

De voordelen van een framework zijn dat je deze makkelijker kunt updaten en dat je makkelijk van child theme kunt wisselen zonder functionaliteit te verliezen.

Genesis is een WordPress framework dat je voor een WordPress website kan gebruiken. Het is gemaakt door Studiopress. In 2018 is het overgenomen door WPEngine. Na installatie heb je meteen een werkende website met het standaard thema. Alleen is het aan te raden om een child theme aan te maken omdat er bij een update wijzigingen verloren kunnen gaan als je dit niet doet.

Child themes zijn er genoeg. Je kunt beginnen met het standaard child theme of op de website kiezen uit de verschillende themes die er te koop zijn voor het Genesis framework.

studiopress genesis themes

Plaats een reactie