10 gratis responsive WordPress themes

Home » Blog » WordPress » 10 gratis responsive WordPress themes

Een gratis WordPress theme kan een risico inhouden omdat deze in tegenstelling tot een premium theme vaak geen ondersteuning van de maker van het theme hebben. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Gratis WordPress themes die qua functionaliteit en qua vormgeving beter zijn dan themes waar voor betaald moet worden. In dit artikel vind je de 10 gratis responsive WordPress themes.

Zerif Lite

wordpress theme zerif lite

Zerif Lite is een one page WordPress theme en één van de populairste themes op de officiële WordPress website. Zerif Lite heeft ook een premium versie met meer functionaliteit maar de gratis versie zal voor vele website eigenaren al voldoende zijn. Je kunt eenvoudig teammembers toevoegen en mooie call to actions in de header afbeelding plaatsen.

Het theme is zeer geschikt voor webbouwers, bedrijven, en voor portfolio websites. Zerif Lite is geoptimaliseerd voor verschillende populaire plugins zoals WooCommerce en WPML. Het theme is SEO geoptimaliseerd en heeft schone code.

Sydney

Sydney is een theme dat voor vele soorten bedrijven geschikt is. Het beschikt over een full screen slider om een mooie grote foto te tonen. Het theme heeft een professionele look en beschikt over parallax effecten.

Shapely

Shapely, een prachtig gratis theme voor WordPress websites. Het ondersteunt Retina zodat je scherpe afbeeldingen en tekst kunt tonen op je website. Het theme is een one page design wat het zeer geschikt maakt voor portfolio en bedrijfswebsites.

Illdy

wordpress theme Illdy

Illdy is een spectaculair, flexibel responsive WordPress theme. Het maakt gebruik van het Bootstrap framework en is zeer geschikt voor zakelijke websites en ook creatieve websites. Het theme leunt op de WordPress customizer functie zodat je live kunt zien hoe de aanpassingen op de website er uit komen te zien.

Hestia

wordpress theme hestia

Hestia de functionaliteit van Hestia vind je doorgaans alleen bij premium WordPress themes. Maar in tegenstelling tot de premium themes hoef je voor Hestia niks te betalen. Het theme heeft een strak en simpel design. Websites gemaakt met Hestia zien er goed uit op zowel traditionele schermen als op mobiel. Het theme is ideaal voor bedrijven.

Verder valt de goede integratie met WooCommerce op. Je tovert jouw website met gemak om tot een volwaardige webshop.

Parallax One

wordpress theme one page parallax

Parallax One heeft een mooi responsive design met parallax effecten. Je kunt het theme instellen met verschillende kleuren zodat er altijd een kleur voor jou bij zit. Standaard zitten er al functies in om testimonials op je website te plaatsen. Ook is het eenvoudig om de medewerkers van je bedrijf voor te stellen met de team member optie.

OnePress

wordpress theme one press

OnePress, simpel en professioneel, dat is OnePress. Het is gebouwd om bedrijven een mooie presentatie op het internet te geven. Het theme komt met een goede WooCommerce integratie en een mooie optie om sliders aan te maken.

Oblique

wordpress theme oblique

Oblique, een theme dat bedoeld is voor persoonlijke blogs. Het theme is donker met een minimalistisch design. De naam komt van de vorm van de header en de blog artikelen. Het theme beschikt over een uitschuifbaar menu en gekleurde buttons.

Colormag

wordpress theme ColorMag

Colormag is geschikt voor websites waar veel content op geplaatst wordt zoals een magazine en een nieuws website. Standaard zit er een functie voor een slider in, zijn er verschillende social media iconen en is het eenvoudig om WooCommerce toe te voegen.

OnePage Express

wordpress theme one page express

OnePage Express is een modern ogend theme dat zeer geschikt is voor bedrijven. Het is opgezet voor een one page website. Het beschikt over parallax effecten en lazy loading. Er zijn verschillende opties om pagina content secties toe te voegen en het theme beschikt over 4 verschillende homepage headers.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie