10 tips om aan onderwerpen voor je blog te komen

Home » Blog » WordPress » 10 tips om aan onderwerpen voor je blog te komen

Als je begint met bloggen is één van de grootste uitdaging om aan onderwerpen voor je blog te komen. Vaak beginnen bloggers moet goede moed met bloggen maar na een paar blogs raakt de inspiratie op en wordt het moeilijk om onderwerpen te verzinnen om over te bloggen. In dit artikel lees je 10 tips om aan blog onderwerpen te komen.

1. Vraag het je lezers

Eén van de eerste blogs die je kan schrijven is een voorstel blog waarin je jezelf voorstelt en tevens aan je lezers vraagt welke onderwerpen zij graag willen zien. Ook kun je dezelfde strategie toepassen met e-mailmarketing. Maak een mail cyclus en stel in één van deze mails de vraag wat jouw lezer graag wil lezen.

2. Zoek op Twitter

Twitter is een bron van informatie. Ga op zoek naar een account met dezelfde onderwerpen waar jij over wil schrijven en kijk wat er zoal op het account getweet wordt. Dit kun je als inspiratie voor je eigen blog gebruiken.

3. Zoek in Facebook groepen

Ook Facebook is een bron van informatie. Alleen moet je op Facebook op zoek naar de juiste Facebook groepen. Bij sommige groepen zijn de posts openbaar en sommige Facebook groepen zijn besloten, daar moet je eerst lid van worden voordat je de posts in die groep kan bekijken. Ga op zoek naar de juiste Facebook groepen en haal daar inspiratie uit voor je eigen blogs.

4. Zoek op LinkedIn en in LinkedIn groepen

Naast Twitter en Facebook is LinkedIn ook een interessante bron voor inspiratie. Op LinkedIn kun je op de openbare feed naar posts in je netwerk en in het netwerk van je netwerk zoeken. Daarnaast kun je ook in relevante groepen op LinkedIn naar inspiratie zoeken.

5. Lees blogs van anderen

Van blogs van anderen kun je ook veel inspiratie krijgen. Ga op zoek naar bloggers die bloggen over dezelfde onderwerpen waar jij over gaat bloggen. Kijk hierbij ook eens naar buitenlandse blogs. Vaak is hier nog meer inspiratie vandaan te halen.

6. Gebruik Quora

Quora is een soort gemeenschap website waar men vragen kan stellen en andere gebruikers er op kunnen reageren en een antwoord geven. Je kan hier heel veel verschillende onderwerpen vinden en misschien ook onderwerpen die voor jou interessant kunnen zijn.

7. Zoek naar e-books in jouw branche

TEKST

8. Ga naar de boekhandel

TEKST

9. Denk na over de vragen die je krijgt

TEKST

10. Bekijk jouw populairste artikelen

TEKST

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie