12 redenen waarom een bedrijf een website moet hebben

Home » Blog » WordPress » 12 redenen waarom een bedrijf een website moet hebben

Van alle bedrijven in Nederland heeft tweederde geen website, laat staan een webshop, aldus een artikel van RTL Nieuws. Een gemiste kans volgens mij want een website levert voor veel bedrijven veel voordelen op. Welke voordelen? Dat lees je in dit artikel.

12 redenen waarom een bedrijf een website moet hebben

1. Omdat de concurrentie op internet zit.

Grote kans dat jouw concurrentie wel heeft ingezien dat het internet hen grote kansen kan bieden en al op het internet aanwezig zijn.

2. Online presentatie van je bedrijf

Met een website kun je je eigen online brochure maken. Prospects kunnen informatie over jouw bedrijf makkelijk online bekijken.

3. Een aankoop begint met een zoekopdracht op het internet

Bijna elke aankoop begint tegenwoordig met een oriëntatie op het internet. Mensen die iets willen kopen gebruiken een zoekmachine om informatie op te zoeken. Hoe mooi zou het zijn als men dan op jouw website terecht komt?

4. Bereiken van je doelgroep

Met een website kun je op een makkelijke, laagdrempelige manier in contact komen met je doelgroep. Je kunt je doelgroep informeren en je doelgroep kan eenvoudig informatie over je vinden om contact met je op te nemen.

5. Een website als marketing instrument

Een website is de ideale marketing medewerker. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar kun je een website inzetten als een marketing instrument.

6. Helpt om jouw zakelijke doelstellingen te behalen

Of het nu gaat om directe verkoop, je doelgroep informeren of in contact komen met je doelgroep, met een website kan het allemaal.

7. Professioneel emailadres

Met een website heb je ook een eigen domeinnaam en hier kun je een professioneel emailadres aanmaken. Het staat natuurlijk veel professioneler als je een eigen emailadres hebt in plaats van een hotmail of gmail adres.

8. Concurrentie met grote bedrijven

Een klein bedrijf heeft natuurlijk niet het marketing budget van een grote international. Maar met een website is een groot marketing budget helemaal niet nodig en kun je als klein bedrijf tocht de concurrentie aangaan met een grote international. Er zijn al verschillende voorbeelden van kleine bedrijven die het qua marketing beter doen dan grote bedrijven.

9. Het is laagdrempelig

Een website is geen raket wetenschap meer. Waar het een paar jaar geleden nog een hele klus was om een website te maken, kun je nu een paar uur al een prima WordPress website online hebben staan.

10. Prospects omzetten in klanten

Een website is ideaal om prospects om te zetten in klanten. Prospects komen via een zoekopdracht op je website en kunnen eenvoudig klant worden.

11. Een website bespaart tijd

In plaats van telefoongesprekken te voeren of op een andere manier informatie aan prospects en klanten te geven, kunnen prospects en klanten via jouw website geïnformeerd worden over jouw bedrijf. Dit kan je een hoop tijd besparen.

12. Verbeterde klantenservice

Door informatie op je website te zetten, kun je de klantenservice verbeteren. Bijvoorbeeld door veelgestelde vragen op je website te plaatsen.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie