35 Redenen om voor een WordPress website te kiezen

Home » Blog » WordPress » 35 Redenen om voor een WordPress website te kiezen

Als je je gaat oriënteren op het maken van een website zul je al snel op WordPress stuiten. WordPress is op dit moment het populairste systeem om een website mee te maken. Maar waarom zweren zoveel gebruikers bij WordPress. In dit artikel geef ik je 35 redenen om voor een WordPress website te kiezen.

1. Vrijheid

WordPress biedt je de vrijheid om de website te maken die jij wil. Dit kun je doen door bestaande themes en plugins te gebruiken of door zelf een layout te ontwerpen en eigen functionaliteit toe te voegen.

2. Licentie vrij

WordPress is gratis verkrijgbaar en er zijn geen licentiekosten verschuldigd.

3. Google is gek op WordPress

Door de structuur van WordPress is een WordPress website zeer goed vindbaar. Daarnaast zijn er diverse gratis plugins te verkrijgen die een WordPress website nog extra verbeteren.

4. Gratis themes

Er zijn vele duizenden gratis themes verkrijgbaar. De meeste van deze gratis themes zijn van hoge kwaliteit en geven jouw website een profesionele look and feel.

5. Gratis plugins

Naast de vele gratis themes zijn er ook vele gratis plugins beschikbaar. De plugins voegen extra functionaliteit aan je website toe.

6. WordPress support forum

Mocht je een probleem of een vraag hebben dan is er op de WordPress website een uitgebreid forum waar je snel een antwoord krijgt.

7. Makkelijk te installeren

Het installeren van WordPress is een fluitje van een cent. Veel providers bieden een zogenaamde auto installer waarmee je binnen 5 minuten een WordPress website installeert.

8. Veel aanbieders

Voor maatwerk of ondersteuning zijn er veel bedrijven die zich in WordPress gespecialiseerd hebben. Je kunt altijd wel iemand vinden die je verder kan helpen.

9. Gebruikers vriendelijk

Werken met WordPress is niet moeilijk. Als je met Microsoft Word kunt werken, kun je met WordPress werken. Het is voor iedereen mogelijk om zijn of haar eigen website te onderhouden.

10. WordPress is veilig

Ook al wordt er vaak anders beweerd, WordPress is veilig. Het probleem zit vaak in de website eigenaar die vergeet om het noodzakelijke onderhoud uit te voeren waardoor een WordPress website vatbaar wordt voor hackers. Eventueel zijn er goede plugins beschikbaar om de veiligheid nog extra aan te scherpen.

11. Makkelijk onderhoudbaar

Onderhoud van een WordPress website is eenvoudig. Updaten van themes, plugins en WordPress zelf kan vanuit het dashboard geregeld worden. Bij een juiste installatie is de kans op fouten zeer klein.

12. Ook geschikt voor webshops

Met de handige, gratis plugins WooCommerce tover je je WordPress website makkelijk om in een webshop. Je kunt een volwaardige webshop maken compleet met iDEAL betalingsmogelijkheden.

13. Open source code

De code van WordPress is openbaar. Dit betekent dat je zelf aanpassingen in de broncode kunt maken.

14. Actieve community

Er is een actieve groep ontwikkelaars bezig met het constant verbeteren en uitbreiden van WordPress. Veiligheidslekken worden snel opgespoord en snel verholpen. Daarnaast wordt er veel aan innovatie gedaan. Elke versie komen er weer nieuwe verbeteringen aan het systeem.

15. Het meest gebruikte CMS

WordPress is wereldwijd het meest gebruikte Content Management Systeem. Naar schatting is 25% van alle actieve websites gebouwd met WordPress.

16. WordPress is multimediaal

Op een WordPress website kun je heel veel verschillende media formaten gebruiken. Het is eenvoudig om afbeeldingen, video’s, audio, PDF bestanden en diverse andere soorten bestanden op je website te gebruiken.

17. Makkelijke media uploader

Het toevoegen van diverse media is zeer eenvoudig. Met de media uploader van WordPress kun je met één klik een afbeelding uploaden.

18. Makkelijk om te verhuizen

Mocht de huidige provider niet meer bevallen dan kun je je website eenvoudig verhuizen naar een andere provider. Dit kan via FTP maar er zijn ook diverse plugins waarmee je makkelijk een backup maakt.

19. Betaling op je website toevoegen

Het is makkelijk om een betaalsysteem, zoals betalen met iDEAL, aan je website toe te voegen.

20. Ideaal om te bloggen

WordPress is ooit begonnen als blog platform. Het is daar nog steeds heel erg geschikt voor.

21. Geschikt voor alle soorten websites

Naast een blog kun je met WordPress elk soort website maken. Van een portfolio website toe een corporate website. Van een blog tot een forum. Maar ook een vergelijkssite, een community, een website voor een fotograaf of een intranet. Het kan allemaal met WordPress.

22. Voor kleine en grote websites

Met WordPress worden kleine websites voor bijvoorbeeld een persoonlijke blog gemaakt maar ook grote, corporate websites zoals de

23. Social media integratie

Het is zeer eenvoudig om Social media aan je WordPress website toe te voegen. Of het nu gaat om het mogelijk maken van delen van content via Social media of het tonen van een Facebook like box of Facebook commentaar. Het is allemaal zeer eenvoudig te regelen met één van de vele plugins die er beschikbaar zijn.

24. Prachtige betaalde WordPress themes

Naast de vele gratis themes, zijn er ook een heleboel professionele ontwikkelaars die themes ontwikkelen. Deze themes variëren in prijs van een paar Euro tot enkele tientallen Euro’s. Het voordeel van een betaald theme is dat je (vaak) ondersteuning van de ontwikkelaar hebt. Een goede website om aan betaalde WordPress themes te komen is: CodeCanyon.

25. Gratis updates

WordPress kun je gratis downloaden en je betaalt geen licentiekosten maar ook de toekomstige updates van WordPress zijn geheel gratis. Er zijn dus geen verborgen kosten die je in de toekomst moet betalen voor WordPress.

26. Meertalige websites maken met WordPress

wordpress plugin polylang

Een WordPress website kun je in een taal naar keuze bouwen. Deze taal kies je tijdens de installatie of kun je op een later moment omzetten. Maar het is ook mogelijk om de website in meerdere talen uit te voeren, een zogenaamde meertalige website. Een goede, gratis plugin hiervoor is PolyLang.

27. Meerdere gebruikersrollen

WordPress is ideaal als je met meerdere gebruikers aan één website wil werken. Door de verschillende gebruikersrollen die er binnen WordPress zijn, kun je iedereen een gepaste autorisatie voor het systeem geven.

28. Gratis tutorials

Op het internet zijn vele gratis en betaalde tutorials beschikbaar.

29. Onbeperkt uitbreidbaar

WordPress kent geen beperking voor wat het aantal pagina’s betreft. Of je een website wil met 1 of duizenden pagina’s het is allemaal mogelijk. Je zult alleen rekening moeten houden met de webruimte van je website.

30. Makkelijk code toevoegen

Een code om gegevens te verzamelen kun je zeer eenvoudig toevoegen. Denk hierbij aan de code van Google Analytics of een Facebook pixel waarmee je gegevens kunt verzamelen. De code kun je handmatig toevoegen maar er zijn vaak ook plugins voor beschikbaar.

31. Responsive WordPress websites

Een responsive website is een website die op alle verschillende apparaten waar de website op bekeken wordt, goed te bekijken is. Dus als een bezoeker jouw website op een desktop, laptop, tablet of smartphone bekijkt, de website is altijd goed leesbaar. Standaard is WordPress responsive. Dat wil zeggen dat het standaard theme dat bij de installatie zit, responsive is. Wil je een andere theme? Kijk dan even of deze responsive is maar 99% van de themes is dit.

32. Snelheid van de website

Een goede gebouwde WordPress website is snel. Zorg er wel voor dat je goede hosting hebt. En kies voor een lichtgewicht theme. Zaken die een WordPress website langzamer maken zijn slechte hosting, slechte code en de hoeveelheid geïnstalleerde plugins.

33. Ook voor niet techneuten

Ook als je niet technisch bent, kun je een groot gedeelte van het beheer van de website zelf doen. Content plaatsen, updates uitvoeren en nieuwe functionaliteit toevoegen is niet heel erg ingewikkeld. Zelfs voor digibeten.

34. Flexibel

WordPress is zeer flexibel. Veranderingen kun je eenvoudig doorvoeren en als je eenmaal een bepaalde weg bent ingeslagen met je website, kun je dit eenvoudig veranderen en een andere koers nemen.

35. Geld verdienen met je website

Je kunt jouw website eenvoudig ombouwen tot een geld machine. Denk hierbij aan het plaatsen van advertenties (bijvoorbeeld met AdSense) of producten van anderen aanprijzen met affiliate marketing.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie