De beste WordPress beveiliging plugins

Home » Blog » WordPress » De beste WordPress beveiliging plugins

Een veilige WordPress website is geen vanzelfsprekendheid. Alhoewel WordPress een zeer veilig en stabiel CMS is, heeft het onderhoud nodig en zijn er bepaalde instellingen die goed moeten staan om de website veilig te houden. Gelukkig zijn er een boel handige plugins te verkrijgen die helpen om je WordPress website veilig te houden. Die voorkomen dat je website makkelijk gehackt kan worden.

iThemes Security

wordpress plugin ithemes security

Vroeger heette deze plugin Better WP Security. De plugin is ontwikkeld door iThemes en is prima geschikt voor beginners en gevorderde gebruikers. De plugin gebruikt meer dan 30 methoden om je WordPress website te beveiligen. Er is een gratis en een betaalde versie van de plugin.

Enkele features van iThemes Security:

  • 2-weg verificatie
  • bescherming tegen brute force attacks
  • het bijhouden van gewijzigde WordPress bestanden
  • het bijhouden van de werkzaamheden van gebruikers in een log
  • gebruikers blokkeren bij meerdere foute inlogpogingen

Wordfence

wordpress plugin wordfence

Wordfence is één van de meest populaire plugins om je WordPress website te beveiligen. De plugin is meer dan 1 miljoen keer gedownload en heeft een rating van 4,9/5. Met de plugin kun je als beginner en gevorderde o.a. gebruiker IP-adressen blokkeren, beveiliging scans uitvoeren, een WordPress firewall opzetten en monitoren.

Na installatie kijkt de plugin eerst of je website al geïnfecteerd is. Door de bestanden op je website te vergelijken met de officiële WordPress bestanden. Met de premium versie kun je ook IP-adressen per land blokkeren, 2-weg verificatie en scans inplannen.

Sucuri Security

wordpress plugin sucuri security

De gratis plugin Sucuri Security is vooral bedoeld als monitoring tool. De plugin merkt veranderingen op die er op kunnen duiden dat er hackers met de website bezig zijn. Omdat er kennis van de bestanden en de code nodig is, is de plugin het meest geschikt voor WordPress ontwikkelaars en admin gebruikers die iets met deze informatie kunnen.

Een kleine opsomming van de functionaliteit van Sucuri Security:

  • WordPress informatie verwijderen zoals de WordPress versie die gebruikt wordt.
  • De upload directory beschermen zodat deze niet bekeken kan worden door buitenstaanders en er geen PHP bestanden uitgevoerd kunnen worden.
  • Toegang tot de directories /wp-content en /wp-includes beschermen
  • Monitoren van inlog pogingen

BulletProof security

wordpress plugin bulletproof security

BulletProof security beschermt je website tegen 100.000 verschillende aanvallen. De plugin is er in een gratis en een betaalde variant.

All In One WP Security & Firewall

wordpress plugin all in one wp security firewall

All In One WP Security & Firewall helpt om de beveiliging van je WordPress website naar een nieuw level te tillen (aldus de makers van de plugin). Er zijn 3 beveiligingen niveau’s; basis, gemiddeld en gevorderd. De plugin is helemaal gratis en heeft geen invloed op de snelheid van je website.

Clef Two-Factor Authentication

Clef Two-Factor Authentication werkt eigenlijk zoals internet bankieren. Er is een dubbele controle voordat je in het systeem kan komen. Tijdens het inloggen wordt er een code naar je telefoon gestuurd en deze dient als extra beveiliging om in te loggen.

Limit login attempts

Limit login attempts is een hele simpele maar zeer effectieve plugin. Hacker proberen met zogenaamde brute force attacks een heleboel combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden op de website uit. Deze plugin stelt een limiet aan het aantal pogingen dat er van een IP-adres uitgevoerd kan worden. Je kunt het IP-adres daarna voor een bepaalde periode blokkeren. De plugin is al een tijd niet meer bijgewerkt maar werkt nog steeds prima.

Mis je een plugin of heb je een goede tip? Laat het hieronder in het commentaar veld weten.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie