Beste WordPress restaurant themes

Home » Blog » WordPress » Beste WordPress restaurant themes

Ben je op zoek naar een website voor je restaurant? Er diverse WordPress themes speciaal voor restaurants gemaakt. De themes bevatten functionaliteit die je van een restaurant website mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan een menu, reservering module maar vooral een aantrekkelijk design zodat de klanten graag naar het restaurant willen komen. Bekijk in dit artikel 15 WordPress restaurant themes.

Waarom een WordPress restaurant theme?

Een kant en klaar WordPress theme is interessant voor restaurant eigenaren die zelf een website willen maken of voor webdesigners die een website voor een restaurant willen maken. Een kant en klaar theme heeft als voordeel dat alle belangrijke functionaliteit voor het restaurant al toegevoegd is en dat het uiterlijk op een restaurant gericht is.

1. WordPress theme The Restaurant

wordpress restaurant theme

Een WordPress restaurant theme welke je eenvoudig aan kunt passen. Standaard zit er een menukaart bij en kun je het theme makkelijk met WooCommerce integreren. Zoals je van een restaurant theme mag verwachten, zit er een reserveringsmodule bij zodat je met dit theme een complete website hebt.

Bekijk het restaurant theme

2. Rosa

wordpress restaurant theme the rosa

Rosa is het best verkochte restaurant theme op Themeforest. Als je het theme bekijkt, dan weet je waarom! Het theme is visueel erg aantrekkelijk met parallax effecten (afbeeldingen die over elkaar huis schuiven bij scrollen). Op mobiel ziet het theme er prachtig uit. Het beschikt over een mooie online menukaart.

Kleuren, teksten en andere element op de website pas je eenvoudig aan met de ingebouwde style manager. Mensen die in het restaurant willen komen eten kunnen eenvoudig online reserveren met de ingebouwd reservering module. Daarnaast kun je de website uitbreiden met een online shop waar je eigen producten kan verkopen.

Bekijk het theme Rosa

3. Linguini

wordpress restaurant theme linguini

Linguini is een WordPress theme dat je voor veel verschillende soorten zaken kunt gebruiken, bijvoorbeeld voor een restaurant, café, bistro of bar. Maar ook voor andere zaken die voedsel gerelateerd zijn.

Het theme kun je helemaal naar wens aanpassen en je kunt het na installatie meteen gebruiken zonder dat je nog iets moet coderen of designen. Aanpassen van de kleuren en andere website element gaat heel makkelijk via de theme customizer. Standaard zit er een mooie menukaart ingebouwd waarmee je eenvoudig je hele menukaart online zet.

Ook dit theme beschikt over een online reserveringssyteem alleen is dit wel iets simpeler van opzet dan de meeste andere restaurant themes. Een leuke feature is om evenementen te promoten.

Bekijk restaurant theme Linguini

4. White Rock – Restaurant & Winery Theme

white rock restaurant theme

Geen coding nodig met dit theme want alles gaat met een drag en drop page builder wat zoveel betekent als het slepen van elementen en deze op een pagina plaatsen. Zo kan iedereen zonder technische kennis en met 2 linkerhanden een mooie website maken.

Bij dit theme krijg je de beschikking over een mooie slider waarmee je je restaurant in de etalage kan zetten. Alhoewel het over veel functionaliteit beschikt om een mooie website te bouwen, missen er functies zoals een menukaart en een reservering module.

Bekijk het theme White Rock

5. LemonChili – A Restaurant WordPress Theme

lemonchili theme

Een WordPress theme dat gemaakt is met aandacht voor de bezoekers. Dat is LemonChili een WordPress theme speciaal voor restaurants, cafés, bars, clubs en evenementen.

Alle belangrijke zaken zoals openingstijden, menukaarten en aankomende evenementen. Het adres kan eenvoudig aan Google maps gekoppeld worden. Op mobiele telefoons kunnen bezoekers op het telefoonnummer klikken om je zaak te bellen. Wil je een theme dat je makkelijk kan aanpassen zonder technische kennis? Dan is LemonChili het theme voor jou.

Bekijk WordPress theme LemonChili

6. Cafe Pro

cafe pro restaurant theme

Cafe Pro is een WordPress theme dat gebruik maakt van het Genesis framework, een stabiel WordPress framework speciaal geoptimaliseerd voor SEO. Met Cafe Pro maak een mooie, moderne website voor café en restaurant.

Het design is parallax uitgevoerd met homepage blokken, een menu systeem, online reserveringen, lokatie ondersteuning en nog veel meer. Je kan gebruik maken van de bestaande templates of zelf aan de slag gaan om een mooie layout voor je restaurant te maken.

Bekijk het theme Cafe Pro

7. Downtown

downtown wordpress restaurant theme

Een WordPress theme specifiek gebouwd om mooie restaurant websites te bouwen. Je kan je recepten op een moderne, professionele manier tonen. Compleet met sliders, social media deelknoppen, speciale widgets en integratie met Google Maps zodat bezoekers het restaurant makkelijk kunnen vinden.

Natuurlijk werkt het theme ook perfect op mobiel en tablet. Bezoekers kunnen eenvoudig reserveren met het ingebouwde formulier.

Bekijk Downtown

8. Divi theme

divi restaurant theme

Divi is een WordPress theme dat niet speciaal voor restaurants gemaakt is maar met Divi krijg je de beschikking over veel kant en klare templates voor verschillende doeleinden en één daarvan is een restaurant website.

Met dit template kun je mooie websites voor een restaurant, recepten website of voor een food blog maken. Je kant het template eenvoudig aanpassen met de gebruikersvriendelijke Divi builder.

Bekijk het Divi theme

9. Restaurante

wordpress theme restaurante

Een lichtgewicht responsive WordPress voor restaurants. Het theme is gemaakt met het Bootstrap framework. Het theme is goed zichtbaar op social media en in de zoekmachines door de aanwezigheid van microdata, opentrap en Twitter cards. Het theme kun je eenvoudig aanpassen met een eigen favicon, eigen achtergrond en header.

Bekijk het theme

10. GloriaFood Restaurant

wordpress theme pronto

Snel een website voor een restaurant met online bestelmogelijkheid maken? Dan is dit WordPress theme het theme voor jou! Het theme is ontworpen voor online verkopen met de focus op de behoefte van de klant van het restaurant. Je kan eenvoudig met de ingebouwde plugin online bestellingen plaatsen en tafels reserveren. Daarnaast heeft het theme de optie om bonnen van de bestellingen te printen en om de statistieken van de website bij te houden. Kortom een ideaal restaurant theme.

Bekijk GloriaFood Restaurant theme

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie