De beste SEO plugins voor je WordPress website

Home » Blog » WordPress » De beste SEO plugins voor je WordPress website

Standaard is WordPress al zeer zoekmachine vriendelijk opgebouwd. Toch zijn er nog diverse goede SEO plugins te krijgen die een WordPress website nog zoekmachine vriendelijker maken. De beste SEO plugins heb ik bij elkaar gezocht en dit artikel geplaatst.

1. Yoast SEO

Op nummer 1 natuurlijk de meest gebruikte SEO plugin: Yoast SEO. Deze WordPress plugin mag op geen enkele website ontbreken. De plugin help je om je on page SEO te verbeteren. Daarnaast zijn er nog een paar handige extra mogelijkheden zoals het toevoegen van een XML sitemap die je bij Google Search Console kunt aanmelden. De plugin heeft een gratis en een betaalde, premium versie. Maar de gratis versie is voldoende voor de meeste website eigenaren.

2. Broken link checker

Broken links zijn links die naar een niet bestaande pagina verwijzen. Bezoekers op je website krijgen een foutmelding als zij op een broken link klikken en dit wordt door Google als een negatieve bezoekers ervaring beschouwd. Om de broken links op te sporen is de plugin broken link checker zeer handig. Broken links worden door de plugin gevonden en jij kunt er dan actie op ondernemen. Door bijvoorbeeld de link aan te passen, te verwijderen of een redirect toe te voegen.

3. W3Total Cache

De snelheid van je website is een belangrijk SEO onderdeel. Zeker nu het mobiele internet verkeer steeds verder toeneemt. Door gebruik te maken van een cache plugin zorg je er voor dat de website pagina’s niet elke keer opnieuw moet aanmaken op het moment dat deze bezocht worden. De plugin W3Total Cache zorgt hier voor. Het voegt pagina’s toe aan de cache zodat de website sneller laadt. Een eenvoudige manier om je website beter te optimaliseren voor de zoekmachines.

4. Yuzo

De plugin Yuzo zoekt bij elk artikel gerelateerde artikelen. Artikelen die interessant voor de lezer kunnen zijn. Door links toe te voegen aan het artikel ontstaat er een extra set van interne links op een pagina. Met deze plugin maak je het heel makkelijk om meer links naar je artikelen te krijgen.

5. Quick Page/Post redirect plugin

Quick Page/Post redirect plugin is de ideale plugin om snel redirects toe te voegen. Een redirect zorgt er voor dat een pagina naar een andere pagina doorgestuurd wordt. Dit kan handig zijn als een pagina niet langer bestaat of als je een nieuwe URL wil gebruiken. Zie ook plugin nummer 2, de broken link checker.

6. Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

Het is van belang dat je weet wat al je inspanningen opleveren. Met het gratis statistieken programma Google Analytics kun je zien hoeveel bezoekers er op je website komen en wat deze bezoekers op je website doen. Met de plugin Google Analytics for WordPress by MonsterInsights voeg je eenvoudig de tracking code van Google Analytics aan je website toe. Binnen 5 minuten kun je je website bezoekers monitoren.

 

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie