Hoe sterk is jouw wachtwoord?

Home » Blog » WordPress » Hoe sterk is jouw wachtwoord?

Veiligheid op het internet is een groot probleem. Maar wist je dat de meeste hacks door menselijk falen veroorzaakt worden? Eén van de dingen waar het fout gaat is het wachtwoord dat een gebruiker gebruikt. Maar al te vaak worden simpele wachtwoorden zoals “12345678” of “qwerty” gebruikt. Deze wachtwoorden zijn makkelijk te raden voor hackers en zorgen er voor dat een website of een andere online dienst makkelijk gehackt kunnen worden. Je kunt dit oplossen door gebruik te maken van een sterk wachtwoord.

Het gevaar van een simpel wachtwoord is dat deze makkelijk te raden is door een hacker. Je zou denken dat dit bij de meeste gebruikers wel bekend is maar toch zijn er een heleboel wachtwoorden met de voornaam van de gebruiker of zoiets simpels als “wachtwoord” als wachtwoord. Bekijk deze lijst maar eens en verbaas je over de wachtwoorden die veel gebruikt worden.

Wat is een sterk wachtwoord?

Een sterk wachtwoord is een wachtwoord dat niet uit een bestaand woord bestaat en gebruik maakt van verschillende letters, cijfers, leestekens en hoofd- en kleine letters. Door deze combinatie te gebruiken is het voor hackers veel moeilijker om het wachtwoord te raden.

sterk wachtwoord

Waarom is een sterk wachtwoord belangrijk?

Hackers maken gebruik van geautomatiseerde software die in korte tijd vele gebruikersnaam en wachtwoord combinaties uitprobeert. Hierbij hebben zij lijsten met de meest gebruikte wachtwoorden, namen en woorden uit het woordenboek. Door gebruik te maken van een sterk wachtwoord voorkom je dat je door deze software gehackt wordt.

Hoe maak ik makkelijk een sterk wachtwoord?

Je kunt een sterk wachtwoord eenvoudig zelf maken door een zin te maken. Bijvoorbeeld: “Jan loopt 2 keer een rondje door Amsterdam met 10 Duitse Herders!”. Het wachtwoord is dan: “Jl2kerdAm10DH!”. Het voordeel van een zin is dat deze redelijk makkelijk te onthouden is.

Nog eenvoudiger is het om een wachtwoord generator te gebruiken. Bijvoorbeeld de website passwordsgenerator.net. Hier kun je eenvoudig een sterk wachtwoord aanmaken.

Wat moet je verder aan beveiliging doen?

Een sterk wachtwoord is één van de vele maatregelen die je moet nemen om je website veilig te maken en te houden. Meer over het beveiligen van een WordPress website vind je in dit artikel.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie