Waar vind ik themes voor mijn WordPress website?

Home » Blog » WordPress » Waar vind ik themes voor mijn WordPress website?

Als je een WordPress website hebt, dan wil je vroeg of laat jouw website een eigen identiteit geven. Dit kun je regelen met een WordPress theme. Maar waar vind je een leuk WordPress theme?

Er zijn inmiddels duizenden websites waar je WordPress themes vandaan kunt halen. In dit artikel vind je een verzameling van de beste, meest populaire websites om WordPress themes te kopen of gratis te downloaden.

De officiële WordPress website

Op de officiële WordPress website vind je heel veel gratis WordPress themes. In dit geval is goedkoop niet automatisch duurkoop want er zitten heel wat mooie themes in het aanbod. Enkele aanraders:

  • Het standaard WordPress theme Twenty Seventeen
  • Sydney, een theme geschikt voor bedrijfswebsites
  • Het flexibele one page theme, One Press
  • Color Mag, een responsive magazine theme
  • Activello, een minimalistisch blog theme met een premium uiterlijk

Themeforest

Themeforest is één van de grootste en misschien wel de website met het grootste aanbod betaalde WordPress themes. Er zijn bijna 9.000 WordPress themes te koop met prijzen van een tientje tot aan enkele honderden Euro’s. De voordelen van deze website zijn dat er goede support geleverd wordt door de ontwikkelaars van de themes. Als koper kun je een review achterlaten zodat geïnteresseerden kunnen lezen hoe het theme anderen is bevallen. Een nadeel is wel dat de tijd dat er support geleverd 6 maanden is. Daarna kun je het verlengen tegen een vergoeding.

Populaire themes op Themeforest zijn:

Elegant themes

Elegant themes heeft niet veel themes (87) maar wel één van de populairste WordPress themes in het assortiment. Dit is het Divi theme. Je neemt bij Elegant themes een abonnement voor één jaar waarmee je toegang krijgt tot alle themes en plugins van Elegant themes of je kunt het abonnement tegen een eenmalige betaling afkopen.

Er zijn 3 verschillende abonnementen:

  • Personal, hierbij krijg je geen toegang tot de plugins en betaal je @ 69,- per jaar. Je kunt de themes op zoveel websites gebruiken als je wil.
  • Developer, deze licentie heeft als extra dat je ook toegang tot alle themes en plugins krijgt en dat je de Photoshop bestanden er bij krijgt.
  • Lifetime Access, met deze licentie betaal je eenmalig een bedrag voor levenslange toegang.

StudioPress

StudioPress is de maker van het populaire WordPress framework Genesis. Het Genesis Framework is perfect voor bloggers, podcasters en affiliate marketeers maar ook voor het verkopen van producten, zowel fysiek als digitaal.

Kies je voor StudioPress, dan kies voor een technisch goed in elkaar zittend theme. De code is zeer solide wat ten goede komt van de prestaties, veiligheid en SEO. StudioPress beschikt over 60 WordPress themes maar dit aantal groeit regelmatig.

Templatemonster

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie