Wat is WordPress?

Home » Blog » WordPress » Wat is WordPress?

WordPress is het populairste systeem voor het maken van je website. Of je nu een persoonlijke-, zakelijke blog, verenigingswebsite of bedrijfswebsite wilt maken. WordPress is de geschikte keuze om een website mee te maken.


De aantrekkingskracht van WordPress zit hem in een combinatie van kracht en eenvoud. Met het populairste Content Management Systeem dat er op dit moment verkrijgbaar is, is het super simpel om een website in elkaar te zetten. Tevens is het mogelijk om complexe websites met dit pakket te bouwen. Echt een unieke combinatie van kracht en eenvoud in één systeem.

Voor beginners is het ideaal omdat zij vrij snel doorhebben hoe ze een artikel of pagina aan kunnen maken en deze kunnen voorzien van abeeldingen en/ of documenten. Het grote voordeel van WordPress zit in e actieve gemeenschap die veel nieuwe functionaliteit in de vorm van WordPress plugins ontwikkelt. Daarnaast is het voor een niet techneut heel eenvoudig om de look en feel van de website te veranderen door een nieuwe theme voor de website aan te schaffen. Tel daar bij de lage kosten die je kwijt bent, en je snapt waar de populariteit van WordPress vandaan komt.

Gehoste WordPress versie of zelf hosten

WordPress wordt in 2 versies geleverd; een gehoste versie waar je alleen een account nodig hebt om te kunnen beginnen met je website opWordPress.com en een versie die je op je eigen hosting omgeving moet installeren, deze kun je viaWordPress.org downloaden. Met de laatst genoemde versie kun je alles doen wat je wilt, met de gehoste versie ben je aan enkele beperkingen gebonden. Voor beide versies geldt dat het beginnen van een website heel eenvoudig is en snel gerealiseerd. WordPress zelf spreekt over de beroemde “5 minuten installatie”.

Lees meer over de verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org

Ook een WordPress website?

Een WordPress website maken is niet moeilijk. Sterker nog, de basis zit je binnen 5 minuten neer (de zogenaamde “WordPress 5 minutes install”. Natuurlijk komt er wel wat meer kennis bij kijken als je een mooie website wil maar dat kan ook eenvoudig geleerd worden. Wil je meer leren over WordPress? Volg dan onze gratis cursus waarmee je zelf een WordPress website leert maken.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie