De beste WordPress chat plugins

Home » Blog » WordPress » De beste WordPress chat plugins

Wil je graag een live chat functie op je WordPress website? Goed idee! Met een live chat functie op je website kun je makkelijk in contact komen met de bezoekers op je website. In dit artikel vind je de beste gratis WordPress chat plugins.

Waarom een chat functie op je website?

Als je geen maatregelen neemt dan zal zo’n 95% van alle bezoekers die op je website komen nooit meer op je website terugkomen. En dit is natuurlijk zonde van je mooie website en de content die je er op plaatst.

Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van een live chat functie.

Met een live chat kunnen bezoekers op je website met je chatten. Zo kunnen ze vragen stellen als iets niet duidelijk is en kun jij hen van goede informatie voorzien zodat ze misschien overgaan tot een aankoop of een ander doel behalen dat jij op je website hebt.

En wees niet bang, je hoeft niet non stop online te zijn. Als je niet online bent, kunnen bezoekers een bericht met een e-mailadres achterlaten zodat je later nog contact met de bezoeker op kan nemen.

Geavanceerde chat functies

Je kan ook nog een paar stappen verder gaan door een betaalde plugin te kiezen. Met de extra functionaliteit kun je je processen verder automatiseren door bijvoorbeeld taken aan collega’s toe te wijzen en berichten van verschillende kanalen zoals Facebook en WhatsApp af te handelen.

Beste gratis WordPress chat plugins

Er zijn heel veel WordPress chat plugins, zowel betaalde als gratis versies. Natuurlijk zijn er bij de gratis plugins wat beperkingen ten opzichte van de betaalde chat plugins maar vaak biedt een gratis WordPress chat plugin nog voldoende functionaliteit om op je website te gebruiken.

De 3 gratis live chats die je op je WordPress website kan gebruiken.

1 – Tawk.to

tawk.to live chat

De eerste live chat is Tawk.to. Tawk.to is de live chat met het grootste marktaandeel (ongeveer 20%) en tegelijkertijd helemaal gratis. Dit zal ook zo blijven. De live chat werkt erg fijn, het installeren is een kwestie van je aanmelden en de code op je website plaatsen. Je kan de welkom tekst aanpassen alleen blijft er altijd een vermelding Tawk.to in de chat zichtbaar tenzij je $ 19,- per maand betaalt. Ook is er een mogelijkheid om het hele chat gebeuren uit te besteden alleen zal dat voor de Nederlandse markt niet zinvol zijn.

Berichten zie je als je ingelogd bent in je dashboard binnen komen en je wordt door een notificatie op een nieuw bericht attent gemaakt. Als je niet online bent, kunnen bezoekers een bericht achterlaten en deze kun je later beantwoorden.

De live chat werkt goed en fijn en is zeker een aanrader om uit te proberen.

2 – Chaport

chaport

Chaport is een betaalde live chat met een gratis versie. Je kan de gratis versie van Chaport op een ongelimiteerd aantal websites gebruiken en er is ook geen limiet aan het aantal chats. De chat widget kan je maar beperkt aanpassen.

Mocht je meer functionaliteit willen dan kan je de betaalde versie nemen maar zeker om te starten kan je prima met de gratis versie uit de voeten.

3 – Tidio

tidio live chat

Tidio werkt ook met een freemium model en heeft dus ook een gratis versie. De gratis versie is prima als je een eenpitter of een klein bedrijf hebt. Daarvoor biedt Tidio voldoende functionaliteit.

De software is eenvoudig binnen een paar minuten op je website geïnstalleerd. Een kwestie van je aanmelden en een stukje code op je website plaatsen en Tidio is actief.

De gratis versie is best uitgebreid. Zo kan je een koppeling met je Facebook messenger maken en berichten via Tidio afhandelen. Ook kun je automatische berichten instellen als een bezoeker een bepaalde actie uitvoert.

Betaalde WordPress chat plugins

Is de functionaliteit van de gratis chat plugins niet voldoende? Kijk dan een naar de betaalde chat plugins. Voor een laag bedrag beschik je over extra functionaliteit.

Olark

olark live chat

Olark is zo’n betaalde live chat oplossing. Het is trouwens niet echt een plugin maar een widget die makkelijk te installeren is. Voor 19 dollar per agent per maand kun je van Olark gebruik maken.

Een greep uit de functionaliteit:

  • Uitgebreide rapportage functionaliteit
  • Integratie met CRM pakketten zoals Salesforce
  • Instellen wanneer de live chat wel en niet getoond moet worden

Zendesk Chat

zendesk chat

Een populair live chat is Zendesk chat. De chat installeer je eenvoudig met de plugin die je op de officiële WordPress website terug kan vinden. Met Zendesk Chat kun je een app op je Android of iPhone smartphone installeren en overal waar je gaat bij je chat komen. De maandabonnementen starten bij 14 dollar per maand.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie