WordPress voorbeelden

Home » Blog » WordPress » WordPress voorbeelden

Op zoek naar een WordPress website voorbeeld ter inspiratie of om te zien wat voor website je met WordPress kan maken? Ik heb verschillende inspirerende WordPress websites in verschillende categorieën voor je opgezocht zodat je een idee krijgt wat voor soort websites je allemaal met WordPress kan maken. Lees snel verder om de verschillende inspirerende WordPress voorbeelden te bekijken.

Wat voor website kan je met WordPress maken?

Toen WordPress in 2003 het levenslicht zag, was het een eenvoudig blog systeem. WordPress werd al snel omarmd omdat het makkelijk werkte maar natuurlijk ook omdat het gratis is. Sinds 2003 heeft het een enorme ontwikkeling doorgemaakt en tegenwoordig kun je bijna alle soorten websites met WordPress maken.

Voorbeelden zijn:

  • Een blog
  • Een bedrijfswebsite
  • Een webshop
  • Een portfolio website
  • Een nieuws website
  • Een affiliate website

Zoals je kunt lezen zijn er veel verschillende soorten websites die je met WordPress kunt maken, eigenlijk kan je bijna elke soort website website met WordPress maken. Waar WordPress minder goed in is, is een community-achtige website waar gebruikers met verschillende rollen actief zijn.

WordPress website voorbeelden

Ongeveer 30% van alle websites die op het internet te vinden zijn, is met WordPress gemaakt. Er is dus genoeg keuze aan WordPress website voorbeelden te vinden. Hieronder vind je een opsomming van websites in verschillende categorieën en van bekende personen en/ of merken.

Blogs

Een blog, daar is het allemaal mee begonnen met WordPress. En op het internet is dit één van de meest voorkomende WordPress website soort die je kunt vinden. In Nederland maar ook in de rest van de wereld zijn er veel grote blogs met WordPress gemaakt.

1 – Frankwatching

wordpress blog frankwatching

Frankwatching is één van Nederlands grootste blogs en schrijft over onderwerpen als marketing, communicatie, social media en tech. Meer dan 600 experts van verschillende bedrijven plaatsen dagelijks nieuwe blogs maar ook infographics, video’s en podcasts. De blog bestaat sinds 2004 en biedt tegenwoordig ook trainingen aan.

Het gebruikte WordPress thema heeft veel weg van Extra van Elegant Themes.

2 – Chickslovefood!

wordpress blog chickslovefood

Chickslovefood! is een foodblog waar Nina en Elisa makkelijke recepten delen die je met zo weinig mogelijk ingrediënten kan maken. De recepten zijn gezond, toegankelijk en worden met pure ingrediënten bereid. Behalve op zondag, dan is tijd om te zondigen. De blog richt zich voornamelijk op vrouwen maar mannen zijn natuurlijk ook welkom.

Naast de artikelen met recepten geven de dames ook eigen Chickslovefood kookboeken uit, inmiddels al 10, die je in de shop kan bestellen.

3 – Charlotte’s Law

wordpress blog charlotte's law

Charlotte’s Law is een blog van Charlotte Meindersma en gaat over juridisch advies voor de creatieve sector en ondernemers. Je vindt er veel artikelen over de juridische kant van social media zoals auteursrecht, merkenrecht, portretrecht, privacy en reclamerecht.

Als je wil weten of een foto die je op het internet tegenkomt zomaar op je website kan gebruiken? Dan moet je op deze blog zijn!

Bedrijf websites

Als bedrijf ontkom je er bijna niet meer aan om een website te hebben. Sommige kleine bedrijven hebben een eenvoudige website, een soort online brochure. Maar er zijn ook grote Nederlandse en internationale bedrijven die een website in WordPress gebouw hebben.

1 – Walt Disney

wordpress bedrijfwebsite walt disney

Walt Disney tekst

2 – Diergaarde Blijdorp

website diergaarde blijdorp

De bekende Rotterdamse dierentuin Diergaarde Blijdorp koos er voor om hun website in WordPress te bouwen. Op de website vind je natuurlijk informatie over de dierentuin en de website bevat ook een nieuwssectie waar het laatste nieuws over de dierentuin en de dieren te vinden is.

3 – Autototaalglas

autototaalglas wordpress website

De website van autoruitschade bedrijf Autototaalglas biedt informatie over het bedrijf. Je vindt waar de vestigingen zich bevinden en kan online een afspraak maken.

Persoonlijke websites

WordPress leent zich natuurlijk zeer goed om een persoonlijke website mee te maken. Content kan je makkelijk zelf plaatsen en de mogelijkheid om nieuws te plaatsen of te bloggen werkt ook goed met een persoonlijke website. Kies voor een layout waar je mooie foto’s van jezelf kunt presenteren om de website helemaal persoonlijk te maken.

Er zijn online veel voorbeelden van persoonlijke website te vinden, zowel in Nederland als websites van wereldsterren.

1 – Usain Bolt

website usain bolt

Usain Bolt Usain Bolt is voor de meeste mensen geen onbekende. De 8-voudig Olympisch kampioen liet zijn website ook in WordPress bouwen. Op de website vind je nieuws over Usain Bolt, natuurlijk zijn biografie en ook informatie over zijn Foundation.

2 – Rolling Stones

website rolling stones

De website van de Rolling Stones is ook met WordPress gebouwd. Op de website vind je o.a. het laatste nieuws van de band en een link naar de webshop waar je Rolling Stones merchandise kan kopen.

3 – Marlie Forleo

marie forleo website

Marlie Forleo is een bekende Amerikaanse onderneemster en ook bekend van B-school, een online business training waar je leert om een eigen online onderneming te starten.

Op de website vind je veel artikelen in de blog sectie en er is ook een online shop waar je haar producten kan aanschaffen.

Nieuws websites

WordPress is van oorsprong een blog systeem en dat maakt WordPress ook zeer geschikt om er een nieuws website mee te bouwen. Verschillende media bedrijven vinden dat ook en bouwden hun website in WordPress.

1 – The Sun

wordpress nieuws website the sun

The Sun tekst

2 – NRC.nl

website nrc

NRC.nl is een landelijk dagblad dat als papieren versie verschijnt maar ook een mooie website welke in WordPress gebouwd is. Op de website vind je dagelijks het laatste nieuws wat gedurende de dag geplaatst wordt. Er is een openbaar gedeelte maar ook een betaald gedeelte voor abonnees.

3 – MTV News

wordpress website mtv news

Op de WordPress website van MTV News vind je het laatste nieuws van populaire artiesten zoals Béyonce, Taylor Swift en alle andere bekende artiesten.

Opvallend dat de website geen gebruik maakt van een SSL certificaat.

mtv website onbeveiligd

WordPress webshops

Sinds een paar jaar is het mogelijk om je WordPress website om te toveren in een volwaardige webshop. Hiervoor gebruik je de plugin WooCommerce. Diverse bekende bedrijven hebben al een webshop met WooCommerce gebrouwd.

1 – ETQ Amsterdam

etq amsterdam webhop

ETQ Amsterdam maakt mooi ontworpen schoenen van hoge kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. De schoenen van dit Nederlandse bedrijf kan je in hun WooCommerce webshop kopen.

2 – Protest

protest webshop

Protest is een Nederlandse fabrikant met internationale allure van modieuze en functionele sportswear voor snowboarders. De webshop van Protest is met WordPress in combinatie met WooCommerce gemaakt.

3 – aThemes

wordpress webshop athemes

In de webshop van aThemes vind je gratis en betaalde WordPress thema’s. De thema’s worden in een WooCommerce webshop gepresenteerd en kunnen in de webshop aangeschaft worden. Met dit voorbeeld zie je dat je ook een webshop kan maken voor digitale producten.

Conclusie WordPress website voorbeelden

Zoals je aan de voorbeelden kan zien, kun je heel veel verschillende soorten WordPress websites maken. WordPress is een flexibels systeem en wordt door zowel kleine als grote bedrijven gebruikt.

Gerelateerde berichten

Plaats een reactie